Stall besök

Igår hämtade Cornelia upp mig och Aryah så åkte vi ut till stallet där hästen hon rider står. Det är andra gången vi åker med ut och jag tycker att miljön där är så otroligt mysig. Stämningen mellan alla de olika djurslagen är så fin. Det är verkligen harmoni mellan djuren. 
 
Det var första gången som hon fick hälsa på hästen igår. Tidigare har hon bara fått titta på håll. Men då hästen är otroligt trygg och stabil i psyket lät vi dom hälsa på varandra. Hästen (som jag för övrigt inte minns namnet på) hälsade fint på Aryah, han luktade på henne och stod stilla trots att han fick sig en utskällning när Aryah inte var beredd på att bli nosad på. Efter lite morotsätande så slappnade hon av mer och mer. Hon var inte särskilt intresserad av hästen. Inte av någon utav hästarna i stallet faktiskt. Utan hönsen som är frigående (är det inte helt underbart?) fåren och stallkatterna var mycket mer intressanta. 
 
Vi stod en stund och tittade på hönsen och de ståtliga tupparna. Det var så roligt att se hur obrydda dom var trots att de stod öga mot öga med en sjukt nyfiken malle som inte riktigt visste vad hon skulle göra. Förra gången vi tittade på hönsen skällde hon lite på dom och vela fram till dom men igår så stod hon på avstånd och visade djuren respekt. Vilket gör mig väldigt stolt. Aryah är inte van att träffa andra djurslag, och speciellt inte djur som faktiskt inte visar rädsla. Det betyder väldigt mycket för mig att få chansen att vänja henne vid andra djur (och att de djuren är så trygga i sig själva) så att det inte blir en massa jaktbeteenden inblandade. 
 
Och sen så kom vi till stallkatterna. Det var ett gäng katter i stallet medan Cornelia gjorde iordning hästen. Katterna är vana vid hundar vilket är väldigt skönt. När hon var lös i stallet stack hon efter en katt men tvärnitade en meter ifrån katten och la sig ner och började skälla. Cornelia fick då tag i henne och katten kom snabbt tillbaka, obrydd. Aryah var kopplad och stod och skakade och pep då hon vela fram till katten. Men hon fick nöja sig med att titta på den på avstånd. Vilket är väldigt nyttigt för henne. Mitt mål är att hon ska kunna vara lös bland katter. Men vi tar det i små steg. Vi har inte bråttom för 5 öre.
 
Sen var vi i ridhuset för första gången. (Förra gången red C utomhus) Aryah har aldrig varit i ett ridhus tidigare. Men hon traskade omkring där som om hon alltid vistats i ridhus. Hon gick omkring på läktaren och satte sig vid mig och tittade medan de red. Hon skötte sig riktigt bra med andra ord. Och somnade gott när vi kom hem!
 
 
Allmänt, Aryah | |
Upp