Nu ska det byggas muskler

Vid lunchtid gick jag och mamma en långpromenad med hundarna i kylan och gick till Hundplejset på söder. Hundarna fick vibba och som vanligt kom jag inte därifrån tomhänt. Fick en massageborste av dom i butiken och shoppade lite grann. Ett bälteskoppel som är främst till Aryah när vi åker bil samt 2 par benmanchetter. Tänkte att det lika bra att köpa till båda då de kommer ha användning av dom. 
 
Invigde manchetterna idag på våran promenad för en timme sen. Vi var ute i 20-25 minuter kanske och visst var stämningen annorlunda. De sista 10 minuterna av promenaden drog inte Izor mer och Aryah lunkade på rätt bra hon med. Till min stora förvåning satte sig Izor på en gräsmatta och sket. Det trodde jag aldrig skulle ske utan tvång. Tror inte att det var någon tillfällighet då han sket tidigare idag och han kan hålla sig i ett par dygn om det är så. 
 
Han slutade passa till och från också, och travade fritt i några minuter åt gången. Men då han har gått i passgång i så många år så sitter det i muskelminnet på honom. Men förhoppningsvis får vi bort det. Om inte annat kommer han få fina muskler. 
 
Nu ligger Aryah i biabädden och sover och Izor ligger på golvet. Dom är rätt nöjda efter fyspromenaden. Trots att dom inte fick springa fritt som dom trodde att dom skulle få göra när vi gick förbi hundrastgården.
Allmänt, Hundträning | |
#1 - - Alexandra:

Vad är det som är grundorsaken till Izors passande? Roligt att höra då det kan vara av så många olika anledningar. :)

Svar: Han har haft spänningar i korset och i bakre delen av ryggen. Vilket är mycket bättre nu med hjälp av massage och vibbträning. Men då han har passat väldigt länge så har det satt sig i muskelminnet på honom. Vilket vi håller på att jobba bort så att han får en mer naturlig gångstil!
Mandana Veysi

Upp