soffhäng

Igår hade vi en riktig slödag. 
Vi var bara hemma och jag tvättade på kvällen. Idag skulle vi iväg och träna men pga förhinder hos C ställde vi in träningen.  Jag tar ut hundarna och kör på hemmaplan. Det blir nog bra det också!

Ska köra fjärren på nytt med Aryah. Vill ha låsta bakben på henne så det är bara att lägga upp en plan och kika mig fram på hur jag lär det bäst. 

Sen blir det mer finslip med apporten. Det är en himla skillnad på henne. Förut var hon explosiv ut till apporten men travade tillbaka. Nu är hon som en räsermalle och flyger fram och tillbaka. 

Izor ska jag köra grunderna med. Han går fint i FF, men är på tok för långt ut från mig. Vill ha honom närmre. 

Kanske dags att fixa någon form av tränongsdagbok. Fast jag vet inte. Brukar sällan följa upp sånt utab kör vad jag känner för.

Här är en bild på mina nygaddade händer. Är jättenöjd!
| | Kommentera |

Tatueringsdags

Ska snart väcka älskling som ligger och sover tillsammans med Aryah. Vi ska nämligen till tatueraren och fylla i mina tatueringar en snabbis. Hundarna får stanna hemma med mor då det är hundförbud i studion. Vilket jag har full förståelse för. 
 
Efter det ska vi hem och bara ta det lugnt, Wictoria kommer över och vi ska mysa till det lite. Och senare runt 4 tiden ska jag bjuda familjen på mat. Gjorde en fransk potatissallad igår som fått musta till sig i kylen under natten och till det en grönsallad. Ska se om jag har kyckling hemma som jag kanske kan fixa åt de andra.
 
Gårdagen träning gick i vilket fall bra. Vi blev 5 stycken som träffades och satte oss ner och pratade, bollade ideér och tankar kring olika saker osv. En riktigt trevlig liten grupp blev vi. Tränade apporten med Aryah och YES! Nu är hon fullt lika explosiv ut till apporten som tillbaka med den. Tyvärr hann vi inte filma någonting, men jag ska iväg och träna på fredag och då kanske det dyker upp någon film eller två. 
 
Idag var tanken att vi skulle iväg till lokalen, men då C jobbar så avstår jag från dagens träning. Då jag inte är sådär jättesugen på att ta bussen ut dit och sedan gå en bra bit i mörkret. Men på fredag fm ska det tränas. Det ser jag fram emot. Kommer dock bara ha med mig Aryah då. Så jag kan fokusera på en hund. 
 
Cornelia och Izor jobbade jättefint ihop. Dom kommer in i ett härligt flow när dom två tränar tillsammans. Jätteroligt att se. Izor har blivit pinsamt slarvig i lydnaden. Men det är enbart mitt fel. Jag som inte ställt mer krav på varken honom eller mig gällande hans träning. Så jag får helt enkelt skylla mig själv och börja om och göra rätt!
 
 
Allmänt, Hundträning | | En kommentar |

Kvällens planer

Träningslokalen är bokad ikväll. Vi ska träna lydnad för hela slanten. Tar med mig båda hundarna och Aryah får ha trosor och tikskydd på sig inne i lokalen. Finns även burar på plats där jag kan sätta in den hund jag inte kör med för tillfället. Hur bra som helst. 
 
Eventuellt dyker Cornelia upp och då tar hon och kör med Izor. Fokus kommer att ligga på apporten med Aryah. Hon har inga problem att hålla den. Tuggar inte eller så, men farten in med apporten är riktigt taskig. Jag vill ha samma trygg och fart från henne som när hon springer ut till apporten som tillbaka. Mer explosivt helt enkelt. 
En platsliggning ska vi också köra samt lite grundövningar som alltid kan slipas på. 
 
Med Izor kommer fokuset ligga på fria följet, apporten och tandvisning. Han har inga problem med att man tittar i munnen på honom men eftersom vi bara kört en tandvisning 1 gång tidigare så skadar det inte att köra det igen. 
 
Jag ska se till att ha telefonen laddad och ta med mig mitt ministativ så att jag kan försöka filma lite under träningen. Inne i lokalen är det inte särskilt ljust men det är skapligt. Nu ska jag snart sticka ut en sväng med hundarna så att dom är rastade. Just nu ligger båda och sover. Izor ska även borstas igenom innan vi åker och tränar. Kanske gör det i samband med promenaden snart. Men först ska jag ta en kopp kaffe!
 
 
Allmänt, Aryah, Hundträning, Izor | | En kommentar |
Upp