ut i skogen

Idag har Cornelia och jag bestämt oss för att ses. Hon hämtar upp upp och så far vi till skogen för att se om vi hittar någon svamp. Hundarna kommer att bli så glada att äntligen få springa omkring i skogen. Och det var bra längesen dom fick träffa fina Walle. Det kommer nog att bli en toppendag. Förhoppningsvis hittar vi någon svamp. Annars kommer vi ha en mysig dag i skogen. Ska koka en termos kaffe så att vi tvåbenta överlever. C och jag har en tendens att hinka kaffe när vi ses. Vi får hundarna ladda batterierna innan vi drar!

| | Kommentera |

Fint väder, äntligen.

Det var på tiden att vi fick lite sol. Det har regnat i många dagar och inte alls varit roligt att vistas utomhus. Men nu var jag och hundarna ute en sväng och dom fick springa av sig. 
 
Jag fick hem mitt batterigrepp till kameran igår och jisses vilken monsterstor kamera det blev helt plötsligt. Nåja. Igår bjöd jag över familjen hit på middag och sen har jag kikat på tatueringar under kvällen. 
 
Idag vet jag inte vad vi ska göra faktiskt. Vill träna hundarna, men det är så otroligt tråkigt att träna ensam. Det är den största nackdelen när man har en liten kompiskrets (eller någon grupp att träna med). AHG har gemensamma träningsdagar 1 gång i veckan vad jag vet. Men jag vill träna nu. 
 
Jag har sån stor lust att ta mitt pick pack och flytta från Gävle. Är trött på den här staden. Verkar inte finnas särskilt många hundintresserade här som vill träna gemensamt. Frågan är då bara vart man ska ta vägen? 
Allmänt | | En kommentar |

Nosework

Idag ska Cornelia och jag prova på någonting som ingen av oss gjort förut. Vi ska nämligen prova på nosework med mina hundar som hålls av Aktiv Hundgrupp Gävle ikväll. C och jag har redan planerat att ses idag och såg på facebook att gruppen har den aktiviteten idag. Så varför inte åka dit tillsammans med vovvarna så får vi prova på någonting nytt, vem vet. Vi kanske tycker att det är jätteroligt. Jag har ingen som helst aning om hur nosework går till eller vad som förväntas av hunden. Det får dom förklara på plats för oss som inte är insatta i sporten. 
 
För övrigt så märks det att mallefjant snart ska börja löpa. Hon kan vara rent av jävlig vissa gånger. Hon jävlas med flit, gör sånt hon inte får göra. Ja, igår började hundarna bråka över ett paket som jag fått. Izor fick ett jack i kinden av hetsapan men hon fick sig en utskällning som hon sent kommer glömma. Idag är hon gamla vanliga Aryah igen, hon är verkligen på topp. Kan mycket väl bero på att jag är väldigt glad idag också. Hundarna läser mig som en bok. Och Aryah har stenkoll på mig. Går jag någonstans så står hon färdig och klar för att träna. 
 
Har nämligen dragit på mig mina hundförarbyxor och bara hon ser dom så vet mallen vad som gäller. Men nu får hon vänta en stund, Cornelia och jag ska laga middag och äta innan vi åker iväg. Var så länge sen vi umgicks så det kommer att bli jätteroligt att få träffa henne. Tror att hundarna kommer bli alldeles till sig!
 
 
Allmänt, Hundträning | | Kommentera |
Upp