Många tankar som snurrar

Ska snart dra på mig hundförarbyxorna och västen, samt plocka ut den färdigskurna korven som ligger i kylen. Blir en lite senare kvällsträning idag ska ta mig en kopp kaffe nu först så att jag piggnar till. Har varit otroligt trött hela dagen och inte haft ork eller lust med någonting. Ska se om jag kan få någonting på film. Det är himla synd att jag inte har något hopphinder för då hade jag kunnat träna på hoppet. Men får ta mig ut till klubben för att köra det helt enkelt. Inte svårare än så. 
 
Hundarna är förväntansfulla trots att jag inte visat tecken på träning idag, de kanske vet att matte behöver få komma ut och tänka på annat en stund. Och vad får henne att tänka på annat? jo dom. Mina fyrbenta små sötnosar. 
 
Jag kanske släpar med kameran och får lite träningsbilder. Det vore inte helt fel. Nu i veckan kommer försvarsmakten att hålla till i Sätra och köra olika övningar, de kommer bla ha skottlossning med riktiga skott och med luftskott. Ett ypperligt tillfälle att gå omkring där med Aryah och träna. För vem vet vad det blir av henne i slutändan.
 
 
Allmänt, Hundträning | | Kommentera |

Det blir inte alltid som man vill

Tänkte barsa flika in här då jag tyckte att bloggen var så extremt tom utan några inlägg. Så det kommer ett nu, om det blir kort eller långt återstår att se.
 
Vad har hänt på sistonde då? Aryah har röntgats och skötte sig riktigt bra hos veterinären. Någon tandoperation blev aldrig av men som det ser ut nu får vi tyvärr lägga våran IPO karriär på hyllan och hitta någon annan sport att köra. Hon har kvar tanden  för tillfället och äter inte längre Metacam. Så vi får se. Min hunds hälsa går i första hand än mina drömmar. 
 
Det har tråkigt nog gjort mig väldigt deprimerad då IPO varit en dröm jag länge haft. Och nu när jag äntligen fått en hund som är född för sporten gör det mig mer ledsen att inte kunna köra det. Så vi kommer att testa på lite olika grenar och se vad som passar oss helt enkelt. Men för tillfället tränar vi tävlingslydnad och tanken är att komma ut på banan när vi känner oss redo. Vi kan inte sitta hemma och deppa resten av livet. 
 
Gårdagens träningspass gick riktigt bra och jag var nöjd över både min och Aryahs prestation. Hon var med på noterna men vi måste jobba mycket mer på apporteringen. Fast det är inte särskilt konstigt då vi inte har lagt ner någon tid på den utan fokuserat på annat. Och jag är en person som inte riktigt nöjer mig med "bra" utan det ska bara minst "jättebra". Har fått mig en del tips på hur jag ska få mer fart i apporteringen så det ska vi jobba stenhårt på. 
 
Fria följet och linförigheten har jag inte mycket att säga negativt om, hon är fokuserad och håller i rätt position. Inga snea sättanden eller så. Det vi däremot inte alls har tränat på är ställande under gång, och det tänker jag faktsikt inte träna på förrän jag är nöjd med de andra momenten och känner att jag kan lägga ner all fokus på ställandet. 
 
Platsliggning har vi kört en gång, hon låg i drygt 2 minuter med lite belöning då och då. Målet är såklart att hon ska ligga still utan belöning. Men man får ta ett steg i taget. Och hon är fortfarande väldigt ung. Jag kan inte ställa på tok för höga krav på henne nu när vi ändå kör väldigt många olika moment. Hon är riktigt duktig som inte går upp i stess och blir förvirrad när vi väljer att träna någonting annat. 
 
Vi kommer nog att ha roligt ute på plan Aryah och jag. Jag tror det faktiskt. Hon är hunden som passar mig som handen i handsken. 
 
Sen har vi Izor. Honom får vi inte glömma. Tyvärr märker jag att vi glider mer och mer ifrån varandra, vi får se om det går att ändra på det nu när vi har börjat träna igen. Om vi hittar varandra igen. Jag hoppas det. Annars får vi se då vad som händer. Mer om det skriver jag inte i bloggen. 
 
Izor har för övrigt blivit mycket bättre i kroppen och orkar otroligt mycket mer. Han äter dagligen MSM och springer omrking, leker och går inte i passgång alls lika ofta. Tyvärr så har han tappat en hel del muskler på sistonde men det kommer vi att bygga upp igen. 
 
Jag har för övrigt sålt min systemkamera och uppgraderat mig ett steg, så numera kommer jag att fota med min Nikon D700. Jag har ännu inte fotograferat med den, men det kommer. När motivationen till fotografering kommer tillbaka.
 
 
Allmänt, Aryah, Hundträning, Izor | | Kommentera |

Tack för oss, på ett tag.

Det är mycket som händer kring mitt och hundarnas liv just nu. Jag känner inte för att dela med mig av vad som händer. Det är personligt så därför har jag inte bloggat på ett bra tag nu. 
 
Eftersom jag inte vet vad jag ska skriva om, inte har någon motivation till att skriva så får bloggen helt enkelt vila på obestämd tid. 
 
Vi finns självklart på Instagram där vi heter Qepta. Så känner ni för att fortsätta följa oss så får ni gärna följa oss där då jag inte riktigt vet när eller om bloggen kommer bli aktiv igen. 
 
Tack för oss.
Allmänt | | Kommentera |
Upp