nosework

Igår var det hundträning på schemat. aktiviteten var nosework. Jag lät Izor vara hemms och tog med mig flickorna då Iz ändå var lite trött.

Aryah älskar nosework, att använda nosen är något hon älskar. Så fort hon fick på sig sin sele förstod hon vad som gällde. Trots skällande hundar och hundar som kom fram till henne, brydde hon sig inte ett dugg. Hon satt och väntade på hennes tur att få gå banan. Hon fick gå 2 banor och det fixade hon galant. Lite väl ivrig i början kanske men lugnade ner sig fort.

Sen var det lilla yrmonstret Kaxas tur. Först introducerade vi doften till henne. Hon hajade det rätt fort. Sen testade vi att gå en bana och hon kopplade på nosen fint. Men vi fokuserade inte på nosework idag. Utan vi fokuserade på att titta på andra hundar utan att skälla. Hon har en tendens till att skälla. Men efter en stund blev hon knäpptyst. Hon var så trött i skallen och la sig till rätta vid mig. 

Att hon frivilligt la sig ner bland 8 hundar som skällde och tränade trodde jag inte. Inte redan iallafall. Så vi hade en mysstund på golvet innan vi valde att åka hem.

| |
Upp